زیست شناسی دریا Marine Biology

مرجع دانشجویان و دانش آموختگان زیست شناسی دریا

مرجع دانشجویان و دانش آموختگان زیست شناسی دریا

زیست شناسی دریا Marine Biology

زیست شناسی دریا (Marine Biology) یکی از جذاب‌ترین زمینه‌های تحصیلی رشته زیست‌شناسی است که در چند دهه اخیر در دانشگاه‌های ایران دانشجو می‌پذیرد. بیولوژی جانوران دریا، آلودگی دریا و بوم شناسی دریا از جمله گرایش های رشته زیست دریا هستند. در این سایت سعی بر این است تا حد امکان نیازمندی های علمی دانشجویان و دانش آموختگان این رشته از نظر آموزشی، پژوهشی و مشاوره، در قالب ارائه خدمات گوناگون پاسخ داده شود و اخبار و مطالب به روز و مفید علوم زیستی دریایی در اختیار مخاطبان و علاقه مندان این رشته و گرایش ها قرار داده شود.
نویسندگان:
تیم تولید محتوا سایت زیست شناسی دریا
- ر. محلاتی
- ح. معلم
- ک. ثامری

آخرین نظرات
  • ۸ اسفند ۹۸، ۲۰:۰۳ - منتظران صبح امید
    عالی
  • ۲۰ خرداد ۹۸، ۰۹:۳۱ - وحید محمدی
    لایک
پیوندهای روزانه

بیماری سندرم خلیج فارس

سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۸، ۰۶:۱۵ ب.ظ

نویسنده: ک.ثامری، دانشجوی بیولوژی دریا

سندرم جنگ خلیج فارس (Persian Gulf Syndrome) که بیماری خلیج فارس هم خوانده می‌شود، یک اختلال مزمن چند علامتی است که کهنه سربازان بازگشته از جنگ و کارگران غیرنظامی در جنگ خلیج فارس را تحت تاثیر قرار داده است.

این سربازان همگی به امید اینکه بتوانند در آینده از خاطرات جنگ برای نوه هایشان صحبتی داشته باشند به خاور میانه آمده بودند؛ اما سندرم یا بهتر بگویم «جادوی سیاه» این امید را از آن ها گرفت.

نویسنده: ک.ثامری، دانشجوی بیولوژی دریا

 

سندرم جنگ خلیج فارس (Persian Gulf Syndrome) که بیماری خلیج فارس هم خوانده می‌شود، یک اختلال مزمن چند علامتی است که کهنه سربازان بازگشته از جنگ و کارگران غیرنظامی در جنگ خلیج فارس را تحت تاثیر قرار داده است.

این سربازان همگی به امید اینکه بتوانند در آینده از خاطرات جنگ برای نوه هایشان صحبتی داشته باشند به خاور میانه آمده بودند؛ اما سندرم یا بهتر بگویم «جادوی سیاه» این امید را از آن ها گرفت. سندرم خلیج فارس در واقع یک اختلال مزمن بود که علت اصلی آن مواد رادیواکتیو از جمله اورانیوم ضعیف شده در ادوات و ابزار و سلاح های نظامی است. این اختلال فاجعه ای بزرگ برای پزشکان و سربازان جنگی خاورمیانه بود زیرا در اساس به مجموعه‌ای از عوارض اطلاق می‌شود که شامل علائمی چون بیماری‌های پوستی، عوارض طولانی مدت عصبی و روانی، اختلالات مادرزادی در میان نوزادان مناطق جنگ زده یا فرزندان سربازان آمریکایی درگیر در جنگ می‌شود. و همچنین عوارضی نظیر سرگیجه، تهوع، بی خوابی، درد مفاصل، و دیگر مشکلات روزمره ... را به همراه داشت. بسیاری از علایم سندرم جنگ خلیج فارس مشابه علایم مسمومیت‌های organophosphate، گاز خردل، و گاز اعصاب هستند (۱، ۲). سال ها به طول انجامید تا بالاخره دولت آمریکا به وجود چنین بیماری‌ اذعان کرد. کمیته بررسی این واقعه در گزارش خود یادآور شده بود که بین یک چهارم تا یک سوم از سربازان آمریکایی به نحوی به این سندروم مبتلا شده اند. بر پایه این گزارش، هیچ معالجه مؤثری تاکنون یافت نشده و تنها تعداد انگشت ‌شماری از مبتلایان بهبود یافته‌اند. نکته قابل تأمل آن است که هم اکنون چنین دلهره و نگرانی‌ در خصوص نسل جدید حاضر در جنگ های عراق و افغانستان وجود دارد که مشکلاتی چون ضایعات مغزی و اختلال عصبی از آن جمله‌اند (3).

این شواهد نشان می دهد جنگ ها می توانند پیامدهای گسترده ای از جنبه های اجتماعی و اقتصادی و سیاسی گرفته تا زیست محیطی و بهداشتی داشته باشند و این اثرات تنها محدود به زمان وقوع جنگ نبوده و تا سال ها ممکن است اثرات خود را بروز دهد.

 

منابع:

1. Friis, Robert H. Epidemiology for Public Health Practice. Jones & Bartlett Publishers. (2004) ISBN 0-7637-3170-6.

2. A Review of the Scientific Literature as it Pertains to Gulf War Illnesses. (1998), RAND Corporation. ISBN 0-8330-2680.

۳.ماهنامه، سیاحت غرب

 

 

این مطلب توسط تیم تولید محتوای سایت زیست شناسی دریا http://marinebiology.blog.ir تولید شده است. نشر آن در هر وب سایت، بلاگ یا شبکه های اجتماعی بدون مجوز مدیر سایت http://marinebiology.blog.ir مجاز نیست.

    نظرات  (۱)

    ۳۰ آبان ۰۱ ، ۲۲:۵۳ شاگرد بنّا

    واقعا؟؟؟؟  خیلی جالبه!

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی