زیست شناسی دریا Marine Biology

مرجع دانشجویان و دانش آموختگان زیست شناسی دریا

مرجع دانشجویان و دانش آموختگان زیست شناسی دریا

زیست شناسی دریا Marine Biology

زیست شناسی دریا (Marine Biology) یکی از جذاب‌ترین زمینه‌های تحصیلی رشته زیست‌شناسی است که در چند دهه اخیر در دانشگاه‌های ایران دانشجو می‌پذیرد. بیولوژی جانوران دریا، آلودگی دریا و بوم شناسی دریا از جمله گرایش های رشته زیست دریا هستند. در این سایت سعی بر این است تا حد امکان نیازمندی های علمی دانشجویان و دانش آموختگان این رشته از نظر آموزشی، پژوهشی و مشاوره، در قالب ارائه خدمات گوناگون پاسخ داده شود و اخبار و مطالب به روز و مفید علوم زیستی دریایی در اختیار مخاطبان و علاقه مندان این رشته و گرایش ها قرار داده شود.
نویسندگان:
تیم تولید محتوا سایت زیست شناسی دریا
- ر. محلاتی
- ح. معلم
- ک. ثامری

آخرین نظرات
  • ۸ اسفند ۹۸، ۲۰:۰۳ - منتظران صبح امید
    عالی
  • ۲۰ خرداد ۹۸، ۰۹:۳۱ - وحید محمدی
    لایک
پیوندهای روزانه

نمونه منابع کنکور: بوم شناسی دریا (Marine Ecology)

شوری مهمترین ویژگی آب دریا است. شوری بسته به عمق و موقعیت جغرافیایی متفاوت است. شوری آب‌های سطحی دریا از 31 تا 40 PPT متغیر است. یون‌های آب دریا حاصل فشرده شدن سنگ‌های پوسته زمین است که منشاء آب بوده‌اند. در آب دریا تا 70 عنصر حتی عناصر کمیاب وجود دارند. نسبت عناصر محلول (یون‌های محلول) به هم در آب دریا همواره ثابت در نظر گرفته می‌شود. در واقع غلظت 6 عنصر کلر، سدیم، سولفات، منیزیم و کلسیم و پتاسیم را نسبت به هم ثابت می‌دانند. به این عناصر Conservative گویند که از نظر لغوی به معنی محافظه‌کار است یعنی ترکیباتی که به طور کلی دچار تغییر نشوند و حالت ثابتی داشته باشند.

در نقطه مقابل این ترکیبات عناصری مانند O2 را Unconservative گویند، زیرا نسبت‌های آنها دائما از محلی به محل دیگر متغیر است. کلر عنصر اصلی آب دریا است.

شوری بر مقدار ویسکوزیته (لزوجت)، کشش سطحی، چگالی، میزان اکسیژن محلول در آب، نقطه انجماد و جوش و نیز گرمای ویژه آب موثر است. اگر شوری افزایش یابد، ویسکوزیته (لزوجت)، کشش سطحی، چگالی و نقطه جوش نیز افزایش می‌یابد ولی میزان اکسیژن محلول در آب، نقطه انجماد و گرمای ویژه کاهش می‌یابد.

 

برای تهیه درسنامه بوم شناسی دریا (Marine Ecology) به لینک زیر مراجعه کنید:

 

تهیه منابع کنکور کارشناسی ارشد و دکتری زیست شناسی دریا

 

این مطلب توسط تیم تهیه محتوای سایت http://marinebiology.blog.ir  تهیه و منتشر شده است. هرگونه استفاده از مطالب سایت http://marinebiology.blog.ir   بدون کسب اجازه و اطلاع مدیریت سایت مجاز نیست.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی